Pieter van de Ven | Manager

Na het afronden van mijn Bachelor Business Administration (finance management) in Den Haag, ben ik bijna tien jaar werkzaam geweest binnen de Randstad Groep (Tempo-Team). Hier kreeg ik de kans om in diverse commerciële functies een breed netwerk op te bouwen van talenten én werkgevers binnen het snijvlak van HRM en financial services. In mijn voorlaatste carrière stap maakte ik deel uit van het operationele MT bij scale up studentenuitzender Aethon.

Het eerste deel van mijn carrière (de eerste 12 jaar), specifiek binnen de arbeidsbemiddeling, is naar mijn idee razendsnel voorbij gegaan, door mijn oneindige interesse in mensen en organisaties, met daarbij hun dagelijks veranderende individuele uitdagingen. Mijn persoonlijke drive om tot gezamenlijke oplossingen te komen geeft mijn elke dag de juiste spirit.

Het is een eer om in de voetsporen te mogen treden van Levels oprichter Bonne de Wildt en aan te sluiten bij het team van talentvolle Levels consultants! In het bijzonder tijdens een dynamisch - en vol in-ontwikkeling-zijnde arbeidsmarkt. Ontwikkelingen die we met ons talentplatform Levels elke dag weer volgen en waar mogelijk op anticiperen. Om zodoende een interactief netwerk van ‘future executives’ te creëren en deze talenten indien gewenst aan onze top-werkgevers te matchen. 

Marjolein Mulder | Consultant | Finance & Control

In mijn vrije tijd ga ik het liefst op reis; culturen ontdekken, onbekende gerechten proeven en mensen spreken die ik anders nooit zou spreken. Waar ik tijdens het reizen letterlijk grenzen over ga, probeer ik dit ook in Nederland, tijdens mijn werk te doen.

Ik wil zowel opdrachtgevers als kandidaten uitdagen om met een open blik over grenzen van branches en typen organisatie heen te kijken. Altijd al gewerkt in een grote corporate setting, maar ben je nieuwsgierig hoe je het in een kleine startup zou doen? Kom je uit de industrie, maar ben je stiekem wel benieuwd hoe je in een partneromgeving zou functioneren? Misschien heb ik wel net contact met een opdrachtgever waar ze binnen het team wel een frisse blik kunnen gebruiken.

Hoe mooi is het dat ik, door goed luisteren naar zowel de ambitie van kandidaat als behoefte van de opdrachtgever, een verassende match kan maken? Een match kunnen maken die zowel de organisatie als de kandidaat een level hoger brengen, is voor mij het mooiste wat er is. 

Joanne Steenks | Consultant | HR & Change

Wat mij gelijk aansprak in dit werk was het contact met allerlei verschillende nieuwe mensen, zowel klanten als kandidaten. Hier kan ik goed mijn nieuwsgierigheid naar de werkende mens en organisaties in kwijt en dit maakt de  gesprekken met de persoon die tegenover me zit elke keer weer anders. Inzichten uit mijn studie organisatiepsychologie en de praktijk van het werk deel ik graag me zowel klanten als kandidaten.

Het mooiste vind ik als ik door een vraag te stellen de ander inzicht kan geven. Ik geloof er namelijk erg in dat je pas tot een hoger level komt als je vragen blijft stellen en je leven langt wilt leren. Hopelijk helpt een gesprek met mij of één van mijn collega’s je daarbij! 

Lieke van Slingerland | Consultant | Banking & Investments | Risk & Compliance

De digitale innovaties en globalisering hebben de industrie getransformeerd. Dit heeft geleid tot nieuwe bedrijfsmodellen, nieuwe producten en nieuwe diensten. Vanuit mijn ondernemende en creatieve houding blijf ik constant op de hoogte van de veranderende en steeds diverser wordende arbeidsmarkt. 

Daarnaast ontmoet ik als consultant een breed scala aan mensen en uiteenlopende organisaties. Daarbij communiceer ik makkelijk op verschillende niveaus, zowel met kandidaten als organisaties. In deze snel veranderende wereld help ik organisaties graag met een personele uitdaging en denk ik mee met kandidaten om op toekomstbestendige wijze hun loopbaan vorm te geven!