Finance & Analytics

Door Pieter van de Ven, 21-04-2021

De financiële discipline is volop in beweging. Jaren geleden was de financial de administrateur van de organisatie. Nu wordt er van een financial verwacht enerzijds sparringpartner van de business te zijn, maar ook om ingezet te kunnen worden als IT specialist.

Financiële processen worden meer en meer geautomatiseerd. De nadruk van posities binnen de financiële kolom verschuiven naar het gebruik van data en dit pragmatisch én real time kunnen gebruiken in de business. Voor deze posities zijn organisaties op zoek naar finance professionals die communicatief sterk zijn om zo de brug te kunnen slaan tussen finance, IT en de business. Feitelijke kennis wordt minder belangrijk, maar competenties die bij deze ontwikkeling passen des te meer. Denk aan competenties als stijlflexibiliteit, conceptueel vermogen en multidisciplinariteit.

Deze competenties kan je niet van een CV of een LinkedIn profiel af lezen; hiervoor moet je het gesprek aangaan en de persoon achter het CV leren kennen. Omdat wij bij LEVELS dagelijks in gesprek zijn met digital future finance executives, spelen wij in de screening van deze talents een essentiële rol.

Als onderdeel van Vroom & van den Heuvel Executive Search hebben wij de afgelopen tijd specialisten bemiddeld in dit veld, onder andere voor Ingka Centres (onderdeel van IKEA), Dümmen Orange, Rabobank en Intergamma.

Ben jij er klaar voor om het finance team van de toekomst te gaan vormgeven binnen jouw organisatie? Laat het ons weten, want mogelijk past één van onze talenten binnen jullie team.
Bel om verder te spreken hierover met Pieter van de Ven 06-11514171.